Podłączenie wzmacniacza pod MFD2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michael130
    Classic
    • 2011
    • 6

Zamieszczone przez westwi78
    ps. A kupiłeś w końcu coś? Audi?
    Audi obecnie użytkuję. Pora zmienić na młodsze. A że leży min na sercu Octavia, więc szukam mojej wymarzonej. Nie ukrywam, że trwa to już dość długo.
  • igla84
    Classic
    • 2010
    • 3

Witam, Jestem nowym użytkownikiem OCP i mam kilka pytań. Posiadam O2 przed FL i chciałbym podłączyć tubę + wzmacniacz w aucie mam chyba MFd2 tak przynajmniej wygląda.

Co muszę dokupić czy możne jest gdzieś już w aucie uszykowane złącze pod wzmacniacz??

Chciałbym też podłączyć sobie pod tą navi pendraiva czy jest juz gdzieś miejsce do podłączenia usb ?? jeśli tak prosiłbym o podanie gdzie szukać?? standardowo mam podłączoną zmieniarkę a nie chciałbym z niej rezygnować.

Komentarz

• gradek
      RS
      • 2010
      • 12911
      • Superb III (3V3)

Przyłączę się do pytania. Także interesuje mnie podłączenie wzmacniacza.

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
      Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
      Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• igla84
        Classic
        • 2010
        • 3

Problem rozwiązany prawie do końca zakupiłem specjalną przejściówkę na która posiadała 4 wyjścia RCA Dwie sztuki na wzmacniacz i dwie na AUX- mp3 działa na AUX i to nawet całkiem nieźle natomiast pojawił się problem z wyjściem REM z MFD2, niby znalazłem taki sygnał który podaje 12V ale niestety na wzmacniaczu pojawia mi się napis OFFSET i nie gra choć wzmacniacz jest włączony i dioda power świeci. Narzazie rozwiązałem sobie problem poprzez zmostkowanie na wzmacniaczu kabla + i Rem i na nim zamontowałem przełącznik ale jest to dość kiepskie rozwiązanie. Dziś będę walczył z tematem dalej zobaczymy co się okaże.

Komentarz

• gradek
          RS
          • 2010
          • 12911
          • Superb III (3V3)

igla84 posiadasz może jakiś schemacik wyjść MFD2? Daj znać ile cię ta przejściówka kosztowała?

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
          Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
          Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• igla84
            Classic
            • 2010
            • 3

Przejściówka kosztowała około 46zł z przesyłką ogólnie jest kłopot bo w całej Polsce znalazłem tylko dwa takie sklepy.
            http://allegro.pl/item961200218_aux_...eat_skoda.html Działa bez problemu. Odnośnie schematu gdzieś miałem taki muszę poszukać
            Natomiast problem z rem nadal pozostał ostatnio podłączyłem wzmacniacz pod postojówki ale efekt też marny raz się wzmacniacz uruchamia raz nie myślałem żeby zastosować jakiś przełącznik który potrzebuje mniej prądu zobaczę jeszcze może roszę z tematem niebawem.

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

Jest coś takiego do radia SWING ?

Komentarz

• Robgold
                Classic
                • 2007
                • 19

Na wyjsciu zmieniacza powinno byc +12V wylaczane razem z radiem.

Komentarz

Pracuję...